TUL:n Keski-Suomen piiri

 

Toiminnanjohtajan tehtäviä hoitaa Savosta käsin Anna-Maija Piippo, puh 044 906 2144, email: anna-maija.piippo@tul.fi

Keskiviikkoisin tj- päivystys / seurojen palvelupiste Jyväskylässä Kalevankatu 4, 3.krs (Järjestöjen talo, Jkl ja ympäristön linja-autonkulj ao: toimistossa). Tarkista paikallaolo puh 044 906 2144.

Historia ja nykypäivä

Kun TUL:n perustamispäätös vuonna 1919 tehtiin, alettiin Keski-Suomessakin miettiä oman piirin perustamista.  Jyväskylän Weikkojen aloitteesta järjestettiin perustava kokous 9.3.1919. Kokouksen jälkeen piirin jäseniksi liittyi kolme seuraa: Jyväskylän Weikot, Jyväskylän Pitäjän Pyrintö ja Äänekosken Huima.

Samana vuonna kilpailutoiminnan myötä liittyivät Keuruun Toverit, Muuramen Yritys ja Jämsän Tarmo. Tuttuja seuroja edelleen.

Piirin vanhin seura Äänekosken Huima jatkaa aktiivista ja monipuolista toimintaansa. Uusin jäsenseura on vuonna 2016 liittynyt Jämsän Shakkiseura.

Keski-Suomen piiri on urheilullisesti ”joukkueiden piiri”. Menestystä on tullut mm jääpallossa, koripallossa, jalkapallossa ja vesipallossa. Mutta toki piirin seurojen tulevaisuuden lupauksia löytyy joukkuelajien lisäksi myös yksilölajeista,  muun muassa hiihdosta, painista, judosta, yleisurheilusta ja nyrkkeilystä.

Monet maajoukkueissa pelaavat urheilijat ovat TUL-seurojemme kasvatteja ja edustajia.  

Myös piirin seurojen veteraaniurheilijat ovat saavuttaneet mittavaa kansainvälistä menestystä. Viime vuosina piirin parhaita nimetessä on saavutuksena oltava vähintään SM tai korkeampi saavutus.

TUL:n Keski-Suomen piiri seuroineen on toiminut myös kasvattajajärjestönä siten, että piirimme edustajia on edennyt kansainvälisiin ja valtakunnallisiin luottamustehtäviin.

 

iStart-julkaisujärjestelmä - ConnectingTalents Oy